Enamik töötukassa meenerahast tuli sotsiaalfondist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Töötukassa Viljandi osakond.
Eesti Töötukassa Viljandi osakond. Foto: Elmo Riig / Sakala

Töötukassa avaldatud andmetest selgub, et enamik sümboolikaga kontoritarvete ja meenete ostmiseks kulunud 941 650 kroonist tuli Euroopa Sotsiaalfondi eraldatud rahast.

Euroopa Sotsiaalfondist saadud raha eest osteti helkureid, pliiatseid, pastakaid, dokumendikaasi, kiletaskuid ning seina-, laua ja meeldetuletuskalendreid kokku 678 000 krooni eest.

Töötukassa enda eelarvest rahastati seinakellade ostu (kokku 13 080 krooni), mis olid ette nähtud maakondlike esinduste seintele ning kingitusteks. Samuti muretseti asutuse rahakotist koostööpartneritele kinkimiseks kinkekarbis pastapliiatsid (71 820 krooni) ja 4GB mälupulgad (178 800 krooni) koos infoga töötukassast ja teenustest.

Töötukassa selgitusel viis sümboolikaga kontoritarvete ja meenete lihtmenetluse läbi seitsmeliikmeline hankekomisjon. Kuna asutuse juhatuse esimees on ainuosanik ettevõttes, kes tegutseb samas valdkonnas (MP Reklaamtrükk OÜ) ning hõimlane samas valdkonnas tegutseva ettevõtte Reklaamkink OÜ omaniku Ago Kurega, välistas juhatuse esimees enda osalemise hankemenetluses.

«Hankes osalenud ja kolmes osas võitnud AD Mad OÜ puhul ei olnud hankemenetluse käigus teada, et selle omanik on sama, kes Reklaamkink OÜl, mis samas ei oleks mõjutanud hankemenetluse käiku,» kinnitas töötukassa.

Hankel saadeti dokumentatsioon 11 potentsiaalsele pakkujale ning lisaks avaldati info hanke kohta ka töötukassa kodulehel, mille tulemusena lisandus veel kuus huvilist. Pakkumisi tegi lõpuks üheksa firmat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles