Moody’s: Läti majandus on vabalangusest väljas

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Läti seimi ees.
Meeleavaldajad Läti seimi ees. Foto: Mihkel Maripuu

Läti majandus on vabalangusest väljas ja stabiliseerub, kinnitas reitinguagentuuri Moody's vanemaanalüütik Kenneth Orchard.


Orchard tõdes Bloombergile, et on võimalik, et Lätile antud madalaima investeerimisreitingu Baa3 väljavaade tõstetakse negatiivselt stabiilsele. Selleks peavad positiivsed trendid majanduses jätkuma pankade varade kvaliteet paranema.

Läti parlament andis eile valitsusele mandaadi rahvusvaheliste laenajatega edasiste läbirääkimiste pidamiseks. Danske Marketsi peaanalüütik Lars Christensen hindas seda oma tänahommikuses kommentaaris heaks uudiseks, mis lubab Rahvusvahelise Valuutafondiga allkirjastada uue memorandumi ning saada fondilt järgmise laenumakse.

Siiski toonitas Christensen, et parlamendi hääletustulemused annavad tunnistust üha suurenevatest pingetest valitsuskoalitsioonis, sest suurim partei- Rahvapartei hääletas otsuse vastu ning läbi läks see vaid tänu opositsiooniparteide häältele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles