Elisas oli eelmise aasta popimaks mobiiliks Nokia 1200

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon Nokia 1200.
Mobiiltelefon Nokia 1200. Foto: Tootja foto

Elisa esindustes osutusid mullu enammüüdud telefonimudeliteks Nokia 1200, Nokia 1208, LG GB106 ja Sony Ericsson Limpa. 

«Kliendi jaoks olid eriti eelmisel aastal mobiiltelefoni ostmisel kõige olulisemaks kriteeriumiks hind, seejärel põhifunktsioonide olemasolu ja bränd,» rääkis Elisa logistik Peep Tinnuri.

Mobiiltelefonide turul oli eelmisel aastal selgelt näha trendi, et telefonide keskmine müügihind alanes. Tinnuri sõnul ostis veel 2008. aastal inimene telefoni keskmiselt 1800 krooniga, kuid lõppenud aastal langes keskmine hind 1400-le kroonile.

Kallimatest telefonidest olid mullu menukamad noortele suunatud multimeediatelefonid. Edetabelit juhtisid telefonimudelid Nokia 5800 XpressMusic, Nokia 5310 ning Sony Ericsson`i Walkman telefonid - W580i ja W200i.

Uue brädina tuli eelmisel aastal Elisa esindustesse müügile MyPhone, mida Elisa pakub ainsa operaatorina Eestis. Saadaval on 6 erinevat mudelit. MyPhone 3370 eripäraks on näiteks kahe aktiivse SIM- kaardi kasutamise võimalus. Lisaks on telefonil mälukaardi (microSD) lisamise võimalus muusikafailide salvestamiseks, mida saab kuulata sisseehitatud meediapleieriga.

Elisa alustas mullu ka HTC androidtelefonide müüki. Neid on valikus samuti kuus erinevat mudelit. Elisa HTC seadmete tootejuhi Risto Taliaru sõnul on HTC tootevalik Eestis hetkel siiski üsna väike, sest nii Windows kui ka Android operatsioonisüsteemi kasutavate mobiilterminalide näol on tegemist võrdlemisi spetsiifiliste ja kõrge hinnaklassiga toodetega. Seetõttu on nõudlus nende järele võrreldes teiste mobiilterminalidega väike. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles