DN: Nordea kontsern ei õhka Swedbanki järele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea logo pangafiliaalil
Nordea logo pangafiliaalil Foto: AFP / Scanpix

Nordea ei plaani praegu liitumist oma konkurendi Swedbankiga, kinnitas ajalehele Dagens Nyheter antud intervjuus Nordea Bank AB direktorite nõukogu esimees Hans Dalborg.


Finantskontserni Nordea ja Swedbanki võimaliku ühinemise üle on spekuleeritud pikka aega. Selle takistuseks on peetud Swedbanki suuri kohustusi Balti riikides.

«Pikemas perspektiivis ei välista me suuremat firmaostu või ühinemist. Kuid siin on kaks asja : meie riskilävi on kõrgem ja ostu- või ühinemisobjekt peab sobima kokku Nordea ärimudeliga. Usun, et kõik nõukogu liikmed on samal seisukohal,» rääkis Dalborg.

Võimalikku ostutehingut kommenteerides ütles ta, et praegu on liiga vara sel teemal rääkida, kuna kogu pangandussektori tähelepanu on kapitalipositsiooni parandamisel.

Nordea on finantskriisiga saanud paremini hakkama kui SEB ja Swedbank, mis oletuste järgi on tingitud panga väiksematest riskidest Baltimaades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles