Liikluskindlustuse hüvitise piirsummad suurenevad

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisirongi ja veoauto kokkupõrge Talinn-Saku tee raudtee ülesõidukohal.
Reisirongi ja veoauto kokkupõrge Talinn-Saku tee raudtee ülesõidukohal. Foto: Politsei

Tänasest suurenevad liikluskindlustusseadusest tulenevalt


liikluskindlustuse hüvitise piirsummad ning edaspidi makstakse hüvitisi kahjujuhtumi põhiselt.



Varem oli maksimaalne varakahju hüvitis 1,6 miljonit krooni ja isikukahju hüvitis 5 miljonit krooni kannatanu kohta. Nüüd on maksimaalne hüvitis varakahju korral 7,8 miljonit krooni ja isikukahju puhul 39 miljonit krooni kahjujuhtumi kohta. Juunis 2012 hüvitise piirmäärad kindlustusjuhtumi kohta kahekordistuvad.

ERGO kindlustusdirektor Andres Konsapi sõnul annab hüvitismäärade suurenemine inimesele kindluse, et kahju igal juhul täies ulatuses hüvitatakse. «Senise praktika kohaselt on jäänud isikukahjujuhtumid praegustest hüvitispiiridest allapoole. Suurim Eestis toimunud isikukahju hüvitis on küündinud 4,5 miljoni kroonini. Samas on rongi ja sõiduki avarii tõttu tekkinud kahjud olnud märksa suuremad kehtinud hüvitispiirist, mistõttu neid pole ka kindlustus täies ulatuses hüvitatud,» ütles Konsap.

Samas ei näe ERGO hetkel vajadust kindlustusmakset piirsummade suurenemise tõttu korrigeerida. «Peamiseks tariifi mõjutajaks on kahjusagedus. Seni on suuri kahjujuhtumeid juhtunud üliharva. Oleme piirmäärade tõusuga hetkel kehtivates tariifides juba arvestanud. Kuid arvestades Lääneriikide isikukahjude nõuete suuruseid, ei saa välistada edaspidi suurte kahjunõuete sagenedes vajadust hinnakorrektuuriks,» lausus Konsap.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles