EBRD hakkab Venemaa majandust mitmekesistama

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EBRD president Thomas Mirow.
EBRD president Thomas Mirow. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD) kinnitas uue Venemaa strateegia, mille kohaselt kolmel järgmisel aastal on prioriteediks riigi majanduse mitmekesistamine, reaalsektori toetamine, energeetikatõhususe arendamine, riigi kapitalituru tugevdamine ning infrastruktuuri uuendamine.


EBRD kinnitas, et on valmis toetama riigiettevõtete erastamist ning eraomanduse taastamist nendes ettevõtetes, kus riik majanduskriisi tõttu oma mõjuvõimu on suurendanud.

Seetõttu kaalub EBRD erastamise-eelseid investeeringuid riigifirmadesse, muutmaks need investoritele atraktiivsemaks, samuti osalemist erastamisportsessides koos strateegiliste investoritega või esmaste avalike aktsiaemissioonide (IPO) toetamist.

Kuna majanduskriis on muutnud aktsiakapitali-investeeringute kaasamise raskemaks, otsib EBRD aktiivselt Venemaa pankadele ja ettevõtetele riskikapitali kaasamise võimalusi.

EBRD on Venemaale investeerinud rohkem, kui ühtegi teise neist 29 riigist, kus pank tegutseb. Eelmise aasta lõpul moodustasid Venemaa rahapaigutused EBRD portfellist 31 protsenti. 84 protsenti rahapaigutustest Venemaale oli selle aasta esimese kvartali lõpus seotud erasektoriga. Aktsiainvesteeringud moodustasid Venemaa portfellist 27 protsenti.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles