Oktoobris tootjahinnad tõusid

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööstustoodang.
Tööstustoodang. Foto: SCANPIX

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis 2009. aasta oktoobris võrreldes septembriga 0,1 ja langes võrreldes eelmise aasta oktoobriga 2,2 protsenti, teatas statistikaamet.


Tootjahinnaindeksit mõjutas oktoobris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus puidutöötlemises ja hindade langus toiduainete tootmises. 2008. aasta oktoobriga võrreldes tõusid hinnad enim energeetikas ja mäetööstuses.

Ekspordihinnaindeks langes 2009. aasta oktoobris võrreldes septembriga 0,1 ja eelmise aasta oktoobriga võrreldes 4,5 protsenti.
Indeksit mõjutas oktoobris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus toiduainete ja rõivatootmises ning hindade tõus ehitusmaterjali- ja keemiatootmises.

Impordihinnaindeks langes 2009. aasta oktoobris võrreldes septembriga 1,2 ja eelmise aasta oktoobriga võrreldes 7,6 protsenti.
Indeksit mõjutas oktoobris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam mineraalsete kütuste, toiduainete ja kummi- ning plasttoodete hindade langus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles