9 kuuga poole miljardi eest õnnetusi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus. Pilt on illustratiivne.
Liiklusõnnetus. Pilt on illustratiivne. Foto: Postimees.ee

Eesti Liikluskindlustus Fondi andmeil oli selle aasta üheksa kuu liiklusõnnetuste kogukahju 484 miljonit krooni.


Liiklusõnnetusi registreeriti tänavu esimesel poolaastal 18 337 ehk keskmiselt 67 õnnetust päevas, mis on 25 protsenti vähem kui eelmisel aastal. Võrreldes eelmise kvartaliga on aga liiklusõnnetuste arvu kahanemistempo aeglustunud.

Kui eelmisel aastal oli kindlustuspäeva keskmine maksumus liikluskindlustuses 5,75 krooni, siis tänavu 9 kuu jooksul keskmiselt 5,38 krooni. Liiklusõnnetuste kogukahju langes 9 kuuga 484 miljoni kroonini ning keskmine kindlustushüvitis 8 protsenti 24 093 kroonini.

LKFi juhatuse esimehe Kristjan Niinemaa sõnul on kindlustushindade edasise suuna ennustamine keeruline. «Võrdluses eelmise aastaga on nii liiklusrikkumiste arv kui ka makstud kahjusummad vähenenud, kuid 3. kvartalis hakkas kahanemistempo võrreldes esimese poolaastaga raugema,» ütles Niinemaa.

Kui eelmise aasta 9 kuuga kindlustati esmakordselt 16 448 sõidukit, siis tänavu samal perioodil üle kahe korra vähem kõigest 7320. Kindlustatud sõidukite üldarv vähenes võrreldes eelmise aastaga 2,7 protsenti 628 276ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles