Naftabarreli hind jätkab allapoole libisemist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtorn
Naftapuurtorn Foto: Reuters / Scanpix

Eelmisel reedel alanud nafta hinna langus näib täna jätkuvat, analüütikute sõnul on selle taga globaalsete aktsiaturgude nõrkus ja dollari mõningane kosumine.


New Yorgi futuuridelepingu peamise nafta (

light sweet crude

) odavnes oktoobritellimustes 81 senti 68,48 dollarini barreli eest, vahendas AFP.

Põhjamere Brenti nafta libises 55 senti allapoole, vajudes oktoobritellimistes 67,14 dollarini.

«Langus on seotud mõningase langusega aktsiaturgudel. Dollari nõrgenemine on ka veidi pidurdunud,» rääkis energiakonsultatsioonide firma Purvin & Gertz vanemanalüütik Victor Shum.

Jaapani Nikkei-225 aktsiaindeks langes täna 2,32 protsenti, mille taga oli negatiivne trend Wall Streetil ja mure tugeva jeeni mõjust eksportööridele.

Kuna naftaga kaubeldakse USA rahvusvaluutas, siis muudab tugev dollar tooraine kallimaks nende jaoks, kes igapäevaselt arveldavad teistes valuutades.

«Me jätkame vägikaikavedamist pakkumise nõrkade fundamentaalide ja majanduse kosumise optimistlike lootuste vahel, tõenäoliselt jätkub hinna liikumine 65-75 dollari vahel,» rääkis Shum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles