Pangad: vähemalt kolmandik inimesi jätkab pensionimakseid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pankade logod.
Pankade logod. Foto: Montaaž Lennart Rikk

Pangad prognoosivad, et enam kui kolmandik teise pensionisambaga liitunuist plaanib omapoolseid makseid jätkata ka ajal, mil riik sinna enam sentigi ei paiguta.

SEB elu- ja pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst märkis, et pensionimaksete teise sambasse jätkamise avalduste kogumine on läinud oodatust paremini, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

SEB on tänaseks kätte saanud 14 400 kliendi paberid. Viidates hiljutisele kliendiuuringule, loodab SEB, et makseid jätkab umbes 50 000 klienti ehk pea 40 protsenti panga teise samba klientidest.

Fondide kõrgeimat tootlikkust näidanud LHV pankurid ei pea tänast olukorda samuti häbenema.

«On pigem natuke üllatav, kui aktiivselt on hakanud inimesed avaldusi esitama teise samba maksete jätkamiseks; ka meile laekub neid tempoga 50 avaldust päevas, mis on suur number ühe päeva ja kontori kohta,» ütles LHV müügijuht Lauri Paeveer.

Konkurentidega nagu ühest suust kinnitab ka Swedbank, et tulemused üle ootuste head - esimese paari nädalaga on esitatud üle 10 000 avalduse ning oluliselt suurenevat avalduste laekumist ennustab Swedbank 1. oktoobrist, kui taotluse saab teha ka internetipangas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles