Röövtaksod peidavad hinnakirja tumendatud klaaside taha

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso.
Takso. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tallinna lennujaam on endiselt hädas reisiterminali juures tiirutavate pahatahtlike taksojuhtidega, kes hoiduvad vastamast, kui palju sõit maksab.

Lennujaama kommunikatsioonijuht Lauri Linnamäe kinnitas, et röövtaksojuhid kasutavad terminaliesist parklat. «Meile ammuilma tuntud härrased on oma autod varustanud küll korrektsete hinnakirjadega, kuid peitnud need tumendatud küljeklaaside alla,» rääkis Linnamäe ja lisas, et konkreetsele küsimusele sõidu maksumuse kohta hoiduvad sellised juhid vastamast. «Loomulikult avastab reisija pärale jõudes taksomeetrilt röövelliku arve,» kinnitas Linnamäe, kelle sõnul võib sõit maksma minna mitukümmend eurot.

Halb mulje

«Sellised taksojuhid lähtuvad JOKK-põhimõttest - ühtegi seadust nad otsesõnu ei riku, mistõttu me ei saa neid ka terminali eest ära ajada. Kuid kogu nende käitumine on ilmselgelt suunatud heauskse reisija usalduse kuritarvitamisele,» rääkis Linnamäe.

«Me võime olla piiritult uhked oma muistse hansalinna pärandi, kordumatu vanalinna ja laulupeotraditsiooni üle, aga kui väliskülaliselt kohe riiki saabudes seitse nahka kooritakse, jääb Eesti visiitkaardiks paraku just see viimane - iga sellise külalise jaoks oleme «ida-euroopa tiigri» asemel tavaline postsovjetlik paik kusagil kaugel ja külmas kohas,» lisas Linnamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles