Google sai Saksamaal WiFi võrkudest privaatinfo kogumise eest rahatrahvi

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Street View auto. Foto on illustreeriv.
Google Street View auto. Foto on illustreeriv. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Google´ile määrati Saksamaa võimude poolt 145 000 euro suurune rahatrahv, kuna ettevõte oli samaaegselt Google Street piltide tegemisega salvestanud kohalikest WiFi võrkudest illegaalselt nende kasutajate privaatseid andmeid, kirjutab Reuters.

«Google´i Street View bussid kogusid pildistamise ajal erinevatest WiFi võrkudest möödumisel nende võrkude kasutajate isiklikku informatsiooni nagu e-mailid, paroolid, fotod ning veebisuhtlusprotokollid,» ütles Hamburgi andmekaitse ja infovabaduse volinik Johannes Caspar.

Caspar määras Google´ile 145 000 euro suuruse trahvi, mis oli vaid 5000 eurot vähem selliste rikkumiste eest ette nähtud maksimumtrahvimäärast.

Umbes 260 miljardi dollari suuruse turuväärtusega Google trahvi ei vaidlustanud.

«Sellised juhtumid näitavad selgelt, et kehtivad sanktsioonimäärad ei ole nii tõsiste andmekaitserikkumiste puhul karistusena adekvaatsed,» ütles Caspar ametlikus avalduses.

Google on varasemalt teatanud, et ettevõttel ei olnud plaanis illegaalselt personaalset infot koguda ning Google Street View projekti juhid ei olnud selle kogumisest teadlikud. Etttevõtte väitel ei ole neid andmeid ühelgi viisil kasutatud ning praeguseks on kogutud info ka kustutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles