Venemaa ei abista Küprosel hätta jäänud Vene hoiustajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asepeaminister Igor Šuvalov.
Vene asepeaminister Igor Šuvalov. Foto: SCANPIX

Vene asepeaminister Igor Šuvalov ütles pühapäeval telekanalile Rossija, et Venemaa ei käivita mingeid erimeetmeid seoses Küprosel toimuva pangandussektori ümberkorraldamisega, aga võib kaaluda erijuhtumitel sekkumist.

Šuvalovi sõnul jaguneb Küprosel hoiustatud raha suurelt jaolt kaheks - maksustamata ja maksustatud raha -, mis seab juba iseenesest piirid hoiustajate abistamisele. Kui keegi on Küprose kahes suuremas pangas raha kaotanud, siis on see õnnetu juhus, aga Vene valitsus ei kavatse sellesse sekkuda, ütles asepeaminister.

Kui tegu peaks olema kas riikliku osalusega ettevõttega, mis kannatab suuri kahjusid Küprose kriisi tõttu või muidu erakorralise juhtumiga, siis võib Venemaa appi minna tingimusel, et seda juhtumit arutatakse Venemaal avalikult ja läbipaistvalt, lisas Šuvalov.

Kahest suurest restruktureeritavast Küprose pangast on Bank of Cyprusel erakordselt palju vene kliente. Selle panga 100 000 eurot ületavad kontod võivad kaotada kuni 60 protsenti oma hoiustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles