Palk: ELi eelarvekokkuleppeta muutuks kulutuste plaanimine keeruliseks

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Palk
Paavo Palk Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Euroopa Liidu liidrid ei suudaks lähiajal järgmise seitsme aasta eelarves kokkuleppele jõuda, muutuks edaspidi kulutuste planeerimine märksa raskemaks, ütles Euroopa Komisjoni Eesti esinduse poliitikaosakonna juhataja Paavo Palk saates «Välisilm», vahendab ERR uudisteportaal.

ELi riigipeadel ja valitsusjuhtidel on erimeelsuste ületamiseks aega ainult mõni päev, kuid Palgi sõnul üritavad nad kindlasti kokkuleppele jõuda, sest kui seda ei juhtuks, suurendaks see turgude umbusaldust Euroopa Liidu vastu.

Lisaks tähendaks see, et edasi tuleks liikuda üheaastaste eelarvete kaupa, mida ei ole viimase 25 aasta jooksul juhtunud, märkis Palk.

«See tähendab, et kulutusi on märksa raskem planeerida, sest eelarve tehakse ühe aasta kaupa. Suuri projekte, näiteks ka Rail Balticut oleks väga raske kamandada,» selgitas poliitikaosakonna juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles