Esimene saneerimiskava sai kohtult heakskiidu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootjahinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus puittoodete, kütteõlide ja metalltoodete tootmises.
Tootjahinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus puittoodete, kütteõlide ja metalltoodete tootmises. Foto: Peeter Langovits

Eelmise nädala lõpus kinnitas Tartu maakohus akna- ja uksekomponentide tootmisega tegeleva OÜ Põlva Puit saneerimiskava.


Ettevõtte põhilise abinõuna on ette nähtud läbi võlgnevuste ümberkujundamise ja kulude kokkuhoiu tagada ettevõtte tegevuse jätkamine ning hilisem võlausaldajate nõuete rahuldamine vastavalt saneerimiskavale. Samuti on oluline ettevõtte müügi- ja tootmismahu taastamine.

Põlva Puit algatas saneerimismenetluse majanduslangusest tingitud müügimahtude langusest sihtturgudel. Saneerimismenetlus võimaldab säilitada ettevõtte terviklikkust ja toimimist ning võimalused rahuldada võlausaldajate huve on oluliselt suuremad kui pankroti korral. Samuti aitab saneerimiskava rakendamine säilitada ettevõtte töötajatele töökohad.

Ettevõte peab saneerimiskava täitma kahe aasta jooksul. Võlausaldajate poolt kinnituse saanud saneerimiskavas on ette nähtud nõuete tasumise tähtajad. Järelevalvet saneerimiskava täitmise üle teostab saneerimisnõustaja Toomas Saarma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles