Eesti diplomaadid toetavad ettevõtjate kontakte välismaal

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Peeter Langovits

Välisminister Urmas Paet rõhutas Eesti Kaubandus-Tööstuskojas toimunud Eesti ettevõtjate ja diplomaatide kohtumisel, et välisministeerium toetab Eesti ettevõtjate huve välismaal nii investeeringute kui ekspordivõimaluste leidmiseks.


«Olukorras, kus Eesti ettevõtjad vajavad abi nii eksportturgude kui investeeringute saamiseks, on välisministeerium valmis igakülgseks koostööks Kaubandus-Tööstuskoja ja ettevõtjatega,» märkis välisminister Paet kohtumisel.

«Näiteks on meie ettevõtjate võimalikel partneritel tänu sõlmitud viisaesinduslepingutele järjest lihtsam Eestisse jõuda ka kohtadest, kus Eestil esindust ei ole,» lisas Paet.

Eesti suursaadikud Kesk- ja Ida-Euroopa riikides kohtusid Eesti Kaubandus-Tööstuskoja esindajate ning ettevõtjatega juba teistkordselt viimaste kuude jooksul, et Eesti ettevõtjate ja välisteenistuse kontaktide süvendamise kaudu toetada Eesti majandushuvide edendamist välismaal.

Eelmine sarnane kohtumine toimus 2008. aasta detsembris. «Välisministeerium oma diplomaatidega on jätkuvalt aktiivne, et olla kursis Eesti ettevõtjate huvidega ning valmis toetama Eesti ettevõtjate tegevust väliskontaktide ja võimaluste leidmisel,» ütles Paet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles