Ryanair üritab Budapesti lennujaama survestada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi lennuk.
Ryanairi lennuk. Foto: SCANPIX

Iiri odavlennufirma Ryanair teatas, et vähendab Budapestist tehtavate lendude arvu kolmandiku võrra, kuna lennujaama operaator tõstab tulevast aastast lennujaamatasu.

Käik, mis lennufirma juhtkonna sõnul võidakse veel ümber mõelda, tuleb vaid kuid pärast seda, kui Ryanair rajas oma baasi Budapesti pärast Ungari rahvusliku lennufirma Malevi pankrotti, kirjutab Reuters.

Ryanairi juht Michael O’Leary kritiseeris, et maksude tõstmine 10 protsendi võrra lennujaama operaatori Hochtief HOTGn DE poolt on hullumeelne otsus. «Budapesti lennujaama ja Hoctiefi imelik loogika tundub olevat, et «meil on vähem lennuliiklust, seega küsime olemasolevalt veelgi enam.» See skeem on hukule määratud,» ütles O’Leary.

Hochtiefi kõneisik märkis, et Ryaniairi rünnak nende vastu on arusaamatu, kuna firma omab lennujaamas 49 protsenti ehk vähemusosalust ning otsuse võttis vastu enamusosanik ehk Budapesti linn.
Ta lisas, et lendude vähendamine Ryanairi poolt on ootuspärane talvisele lennuplaanile üleminek ja see pole odavlennufirmade seas ebatavaline käik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles