Uus Maa: üürileandjad peaksid hindu langetama

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürikuulutus.
Üürikuulutus. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Uus Maa kinnisvarabüroo hinnangul näitavad oktoobri andmed, et üürikorteritele enam tormi ei joosta nind alanud kütteperiood sunnib üürileandjaid hindades korrektuure tegema.

«Üüriturg muutus oktoobris rahulikuks ning korteritele tormi enam ei joosta. Samas on hinnatase jäänud kohati sarnaseks kahe kuu taguse tipphooajaga ja seetõttu pole niisuguste korterite vastu enam huvi. Alanud kütteperiood aga sunnib hinnaootustes pigem korrektuure tegema,» kirjutavad kinnisvarabüroo spetsialist turuülevaates.

E24 kirjutas juba juunis, et tänu madalale euriborile on korteri ostmine üürimisest soodsam. Miinuseks on pikaajaline kohustus panga ees ning vähemalt 10-protsendiline sissemakse.

Uus Maa teatel on kallinenud korterite üürihinnad hakanud mõju avaldama ka eramuturule. «Praegu madal Euribor on toonud ostuhuvilisi, kes on hakanud võrdlema igakuiseid tasusid üürikorteris ning võimalikku laenumakset näiteks majaosa ostu puhul. Sama võrdlusmomenti on enam hakatud tähtsustama ka korteriturul.»

Et ostmine muutub järjest populaarsemaks näitab ka statistika. Maa-ameti andmetel toimus oktoobris Eestis kokku 3505 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on septembrist täpsustatud andmetel 10,2 protsenti enam. Võrreldes aga mulluse oktoobriga, on tehingute arv kerkinud 13,4 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles