Eesti jooksevkonto ülejääk kahanes augustis 7,2 miljonile eurole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Pank
Eesti Pank Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eesti Panga kiirhinnangu järgi oli Eesti maksebilansi jooksevkonto augustis 7,2 miljoni euroga ülejäägis, tänavu juulis oli jooksevkonto ülejääk keskpanga korrigeeritud andmetel 24,1 miljonit eurot.

Kaubavahetuse puudujääk oli augustis 67,8 miljonit eurot. Kaupade väljavedu oli augustis 1,124 miljardit ja sissevedu 1,192 miljardit eurot.

Teenuste konto ülejääk oli augustis 142,4 miljonit eurot. Teenuste eksport oli augustis 393,2 miljonit ja import 250,8 miljonit eurot.

Tulukontol toimus augustis 71 miljoni euro ulatuses väljavool ja jooksevülekannete kontol 3,6 miljoni euro ulatuses sissevool.

Kapitalikonto oli augustis 45,4 miljoni euroga ülejäägis. Finantskonto puudujääk oli koos reservvaradega 80,4 miljonit eurot.

Otseinvesteeringutena tuli augustis Eestisse 62,2 miljonit eurot ja läks välja 13,2 miljonit eurot. Portfelliinvesteeringute saldo oli 1,9 miljoni euroga negatiivne. Muude investeeringutena lahkus Eestist kuuga 175,7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles