BLRT väikeaktsionärid kaebavad Harju maakohtu otsuse edasi

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT Grupp AS
BLRT Grupp AS Foto: Laura Oks

BLRT Grupi väikeaktsionärid Mihhail Gnidin ja Valeri Kovalenko kaebavad edasi Harju maakohtu otsuse, millega kohus jättis rahuldamata nende taotluse ostueesõiguse tuvastamiseks endiste BLRT aktsionäride DmitriKubõshkini ja Galina Aleksandrova aktsiamüükide suhtes. 

Gnidini ja Kovalenko hinnangul on tehingute suhtes, millega BLRT Grupi endised aktsionärid Aleksandrova ja Kubõshkin võõrandasid oma aktsiad, teistel BLRT aktsionäridel  ostueesõigus. 

«Tehingute tegemisel peideti müük pangas avatud esindajakontode taha ning teised aktsionärid ei saanud teada, kelle käsul pank aktsiad omandab ja hoiab,» märkisid Gnidini ja Kovalenko oma teates. 

Harju maakohus jättis rahuldamata Gnidini ja Kovalenko taotlused teabe väljanõudmiseks pangalt selle kohta, kuidas aktsiad esindajakonto taga liikusid, kuna ei pidanud seda asjassepuutuvaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles