Üüriturg võttis septembris hoogu maha

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korter
Korter Foto: Andres Haabu

Eesti üüriturg näitas septembri edenedes kergeid rahunemismärke ning varem oodatud hinnatõusu kuu alguses ei toimunud.

Sarnaselt kogu Eestiga hakkas ka Tallinna üüriturg kuu teises pooles rahunema. Kui algselt kardeti, et sarnaselt augusti algusega tõstetakse üüri pakkumishindu ka veel septembri esimeses pooles, siis tegelikkuses seda peaaegu ei juhtunudki, selgub Uus Maa kinnisvarabüroo septembrikuisest ülevaatest.

Selle põhjusteks on nii üüriliste piiratud maksevõime kui ka lähenev kütteperiood, mis kerkinud tasude tõttu tõotab tulla eelmisest veelgi kulukam. Seetõttu tasub omanikel panustada pigem headesse ja pikkadesse üürisuhetesse ja tulla üürihinnas uuele üürnikule vastu.

Võrreldes rekordilise augustiga oli Tartu kinnisvaraturg septembris juba mõneti rahulikum. Sarnaselt ostu-müügituruga hakkas septembri teises pooles tuure maha võtma ka üüriturg.

Pärnu üürituru suvine aktiivsus on asendunud sügisese kiire tempoga. Enim nõutud on 1-toalised korterid hinnaklassis kuni 120 eurot ja 3-toalised uutes majades asuvad korterid, mille hind on kuni 350 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles