EAS lõpetab taotluste vastuvõtu klastrite arendamise programmi

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi rahakott.
Tühi rahakott. Foto: SCANPIX

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus teatas, et lõpetab 12. novembrist  eelarve ammendumise tõttu taotluste vastuvõtu klastrite arendamise programmi.

Perioodil 2009 – 2011 on  EAS toetanud 19 täisklastri arendamist kogusummas 8,93 miljonit eurot. EAS rahastas klastrite arendamise programmi Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest, taotlusi võeti vastu jooksvalt. Programmi eelarve perioodil 2008 – 2012 oli  10,39 mln eurot. 

Klastrite programmi eesmärk oli ettevõtjate rahvusvahelise konkurentsivõime tõstmine klastri koostööprojektide vormis. EAS on toetanud erinevate sektorite klastreid nagu logistika, mööblitööstus, infotehnoloogia, tuuleenergia, taaskasutus, tervisetehnoloogia, terviseturism, filmitööstus, rakuravi, spordimeditsiin, kaitsetööstus jne.

Klastriprogrammi raames toetati peamiselt  järgmisi tegevusi: ühisturunduse läbiviimine  erinevates riikides, koostöö ja partnervõrgustiku arendamine, teenuste arendamine, ekspordipotentsiaali kasvatamine, samuti inimressursi ja kompetentside arendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles