Olgo: Eesti probleem on suutmatus prioriteete seada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil riigikontrolli peakontrolör Tarmo Olgo.
Pildil riigikontrolli peakontrolör Tarmo Olgo. Foto: Peeter Langovits

Riigikontrolli peakontrolöri Tarmo Olgo sõnul on Eesti üheks suurimaks probleemiks suutmatus prioriteete seada ja teadaolevaid probleeme lahendada.

«Kõige karjuvamaks probleemiks on see, et kuigi me teame, mis on meie probleemid, me ei suuda riigi tasandil kokku leppida, kuidas neid lahendada ja samas ka riigieelarve tegemisel nendele prioriteetidele raha anda ja vastavalt aastate kaupa ka seda rahastada. Ehk igal aastal me vaatame eelarvet tehes, kuidas ühe ministeeriumi piires midagi teha, samas riigiüleselt mingeid prioriteete ei sea ja tegelikult võib-olla ka kulude ülekandmist ei ole ka pidanud oluliseks,» selgitas Tarmo Olgo «Aktuaalses kaameras», vahendas ERR Uudised.

«Ma arvan, et sellises olukorras, kus raha on vähe ja probleeme palju, tuleb kokku leppida, mis on oluline ehk prioriteedid. Mingid asjad on need, mis ei saa tõenäoliselt nii palju raha ja teised, mis meie jaoks on olulised, tuleb ka ära rahastada, täna me oleme võib-olla püüdnud anda natukene kõigile ja püüdnud väikeste remontide kaudu riiki parandada, aga tegelikult tuleks võib-olla rääkida riigi remontimisest või selgelt võtta kõik valdkonnad korra ette, läbi mõtestada ja vaadata, kuidas üldse hakkama saada,» lisas Olgo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles