Riigikohus tühistas kaevandusfirma õigeksmõistmise

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohus tühistas kaevandusfirma õigeksmõistmise.
Riigikohus tühistas kaevandusfirma õigeksmõistmise. Foto: Arvo Tarmula / Lääne Elu

Riigikohus tühistas täna kaevandusfirma Nordkalk ja selle endise juhi Jüri Luua õigeksmõistmise loata suures koguses dolokivi kaevandamise süüdistuses ning saatis kriminaalasja maakohtule uueks arutamiseks, kirjutab ERR uudisteportaal.

Riigikohtu kriminaalkolleegium leidis, et maa- ja ringkonnakohus rikkusid oluliselt kriminaalmenetlusõigust, kui jätsid Luua (62) ja Nordkalki süüdistusele sisulise hinnangu andmata.

Seetõttu tühistas riigikohus mõlemad otsused ning saatis süüasja maakohtule uueks arutamiseks. Riigikohus märkis, et asja uuel arutamisel peab maakohus kontrollima süüdistatavate käitumise vastavust neile etteheidetud süüteokoosseisule.

Kriminaalasja viis riigikohtusse Lääne ringkonnaprokurör Indrek Kalda, kes leidis, et alama astme õigeksmõistvad kohtuotsused tuleb tühistada.

Mullu novembris mõistis Pärnu maakohus kaevandusfirma Nordkalk ja selle endise juhi Jüri Luua loata suures koguses dolokivi kaevandamises õigeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles