Noop: tervishoiutöötajate nõudmine on absurdne

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Noop
Tarmo Noop Foto: Sille Annuk

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul on tervishoiutöötajate nõu tõsta lahja alkoholi aktsiisi 2,6 korda absurdne, kuna soodustaks kangema alkoholi joomist.

Kui kalliks õlle hind pärast taolise seadusemuudatuse sisseviimist kujuneks, ei osanud Noop hoobilt öelda.

«Tervishoiutöötajad peaksid mõtlema, kas Eesti inimesed peaksid tarbima rohkem lahjat või kanget alkoholi. See läheks vastuollu põhimõtetega, mis kõikides Euroopa riikides kehtivad,» rääkis Noop, kelle kinnitusel tähendab lahja alkoholi aktsiisi tõus kange alkoholi võidukäiku kauplustes. Kui õlle hind oleks võrreldav viina omaga, hakkaksid inimesed pigem viimast jooma.

«See 2,6 on laest võetud, ma ei tea, kus kohast see tuleb. Nad on ise veel tervishoiutöötajad, see on täiesti läbimõtlematu.»

 Eesti Perearstide Selts, tervishoiualatöötajate ametiühingute liit ja õdede liit pöördusid riigikogu ja valitsuse poole ettepanekuga tõsta tervishoiusüsteemi lisaraha saamiseks ning tervishoiutöötajate palganõudmiste rahuldamiseks 2,6 korda lahjade alkohoolsete jookide aktsiisi.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles