ERR.ee: Haapsalu lähedale ehitatakse uus ärikeskus

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu
Haapsalu Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Aasta pärast peaks Haapsalu külje all uksed avama hiiglaslik Rannarootsi ärikeskus.

Kuigi nii majanduskriis kui ka kohalikud elanikud, kes protestivad ehitusele jalgu jäävate puude mahavõtmise vastu, on arendajate tegevust mõnevõrra korrigeerinud, võetakse praegu juba tulevasel ehitusplatsil puid maha - ehitama plaanitakse hakata augustis, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Aasta tagasi tuli avalikuks, et Uuemõisa ja Haapsalu piirile tahetakse ehitada hiiglaslik, kahe jalgpalliväljaku suurune kaubandus-, teenindus- ja vabaajakeskus. Kava tekitas vastakaid arvamusavaldusi: küll ei meeldinud nimi, ega seegi, et krundil kasvas tammesid, kuid detailplaneeringu avaliku arutelu tulemusel laekus siiski vaid üks kirjalik vastuväide, allkirju kogusid ka toetajad.

«Nii vallavalitsuse kui ka volikogu otsus tuleneski sisuliselt sellest kogukonna arvamusest. Kuna selle arvamuse suhe oli 1:111 tol hetkel, siis tuli ka otsus planeering kehtestada,» rääkis Ridala abivallavanem Helen Koppa.

Aja jooksul on planeering tundmatuseni muutunud ning kriisiaeg on korrigeerinud ka arendajate plaane, ühe hooga kavandatud keskus rajatakse praeguse seisuga kahes etapis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles