Margit Härma: olen mõelnud Eestist lahkumise peale

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Härma
Margit Härma Foto: TV3

Aastaid restoraniäris tegutsenud ja praegu Mamo restorani pidav Margit Härma ütles naisettevõtlusele pühendatud konverentsil, et tal on äris olnud ka aegu, kus ta on täiesti tõsiselt mõelnud Eestist lahkumise peale.

Härma ütles, et naistel on kalduvus usaldada liialt teisi inimesi. «Ka minul on olnud hetk, kus usaldasin kedagi, kes kuritarvitas minu usaldust ning tekitas mulle olulist materiaalset kahju. Selle inimese ema töötas maksuametis ja see, mis järgnes, oli kafkalik,» rääkis Härma. «See oli hetk, kus ma ei mõelnud mitte ainult äri lõpetamise, vaid ka Eestist lahkumise peale.»

«Ükskõik mis moel te äri teete, ärge mitte kunagi andke ühegi laenu tagatiseks oma kodu, kus elavad teie lapsed,» ütles Härma. «See võtab igasuguse ööune ja eluisu, kui on võimalus, et kaotate kodu.»

1994ndast aastat ettevõtluses tegutsev Härma ütles, et ettevõtja elu ei ole midagi lihtsat, kuid teisalt annab see võimaluse teenida elatist sellega, mis teile endale tõeliselt meeldib. «Eraettevõtlus ei tohiks olla see kõige viimane väljapääs – kus on siis see lõbu ja fun,» küsis Härma. «Otsus hakata eraettevõtjaks ei saa tulla sellelt pinnalt, kuidas ma raha teenin, vaid sellest, kuidas ma oma elu tahan elada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles