IT-agentuuri juht asub tööle novembrist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tallinnas tegevust alustava Euroopa Liidu IT-agentuuri peadirektor Krum Garkov alustab tööd 1. novembrist, seni täidab agentuuri juhi kohuseid Euroopa Komisjoni peadirektoraadi siseküsimuste üksuse juht Ioan-Dragos Tudorache.

IT-agentuur alustab tegevust ajutises asukohas Tallinna kesklinnas Euroopa Liidu majas aadressil Rävala puiestee 4. Ruumid on töökorras ning agentuur on need mööbliga sisutanud. Lähipäevil alustatakse ka IT-lahenduste paigutamisega, ütles siseministeeriumi pressiesindaja BNSile.

IT-agentuuri tegevus on praeguseks reaalselt käivitunud, agentuuri haldusnõukogu on kahel korral Tallinnas koos käinud ja kinnitanud suure hulga agentuuri töö alustamiseks vajalikke dokumente, muuhulgas eelarve ja tööplaanid. Plaanide järgi alustab agentuur täismahus tegevust detsembris.

IT-agentuuri nõukogu valis Bulgaaria päritolu Krum Garkovi agentuuri juhiks juulis Tallinnas toimunud kohtumisel. Garkov on alates 2007. aastast äriinfot pakkuva ettevõtte Experian Group ärijuht töökohaga Londonis ja Sofias, varem on ta olnud Bulgaaria maksuameti IT-juht ja Hewlett Packardi programmijuht Brüsselis.

Uue juhi esmased prioriteedid on anda viimane lihv agentuuri infratsruktuuridele, meeskondadele ja sisemistele protsessidele. Ühtlasi kuulub uue juhi esmaülesannete hulka Schengeni infosüsteemi (SIS), viisainfosüsteemi (VIS) ja asüülitaotlejate infosüsteemi (Eurodac) ülevõtmise ettevalmistamine.

IT-agentuuris hakkab kava järgi tänavu tööle 75 inimest, kelle värbamisega tegeleb ELi personalivaliku büroo EPSO. IT-agentuuuri tehnilise ja administratiivse personali värbamisprotsess on praegu käimas. Tehniline personal hakkab tööle peamiselt Prantsusmaal Strasbourgis.

Tallinnas Euroopa Liidu majas on agentuuri käsutuses 1500 ruutmeetrit pinda. IT-agentuur jääb oma ajutisse asukohta ELi majja tõenäoliselt 2-3 aastaks, kuni institutsioonile on leitud alaline asukoht. Siseministeeriumi pressiesindaja sõnul on agentuuri alalise asukoha valikuprotsess alles algusjärgus ja konkreetseid otsuseid asukoha suhtes ei ole lähiajal tulemas.

IT-agentuuri ülesanne on ELi turvalisusvaldkonna suuremahuliste IT-süsteemide operatiivjuhtimine ja arendamine ning sidetaristu haldamine. IT-agentuur hakkab haldama Schengeni infosüsteemi (SIS), viisainfosüsteemi (VIS) ja asüülitaotlejate infosüsteemi Eurodac. Samuti hakkab agentuur haldama tulevasi justiits- ja siseküsimuste andmebaase.

Agentuuri peakorter hakkab asuma Tallinnas ning andmekeskused Prantsusmaal Strasbourgis ja Austrias Sankt Johann im Pongaus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles