Google võttis tagasi Apple'i vastu suunatud patendikaebuse

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motorola.
Motorola. Foto: SCANPIX

Google'ile kuuluv Motorola Mobility võttis esmaspäeval Rahvusvahelisest Kaubanduskomisjonist (ITC) tagasi Apple'i vastu suunatud kaebuse, mille kohaselt rikuti seitset Motorola omanduses olevat patenti.

Motorola Mobility ei soostunud kaebuse tagasivõtmise kohta selgitusi jagama, ka Google ei nimetanud oma ametlikus avalduses selle põhjuseid, mainides vaid, et «me jätkame innukalt oma partnerite õiguste eest seismist,» vahendab Reuters.

Mõnede vaatlejate arvates võivad kaebuse tagasivõtmise taga olla Apple'i ja Google'i salajased läbirääkimised, samas on Google läbirääkimisi ja kokkulepetele jõudmist varasemalt kategooriliselt eitanud.

Analüütik Florian Muelleri arvates võib aga tegu olla Google'i kartusega, et antud süüdistus ühendatakse ITC poolt varem esitatud kaebustega. Ettevõte ei soovivat aga patendivaidluste ühendamisega liialt riskida, kuna kaotuse korral oleks trumbid viimase paari aasta jooksul kahe tehnoloogiahiiglase vahel käinud patendisõjas Apple'i käes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles