Ekspert: investorid on passiivsed ja väldivad riske

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Börs.
Börs. Foto: Eugene Hoshiko/AP

Swedbanki Baltikumi aktsiate vahenduse üksuse juhi Andres Suimetsa sõnul on Tallinna börsi nõrga käibe taga üldine passiivsus, investorite hirm riske võtta ning Baltikumi ebaatraktiivsus, vahendab ERR.

Suimets rääkis, et sarnaselt mullusele lõpeb käesolev aasta Tallinna börsile ilmselt rekordmadala käibega, kuid tänavu on põhjused ka globaalsemad.

Ta lisas, et käibed on madalad nii mujal Euroopas kui ka teistel suurematel börsidel ning regulatiivne keskkond, eriti Euroopas, ei soosi nii pea selle trendi muutumist.

«Teine tegur on üldine riskivõtmise valmidus, mis on madal, ning kolmas on Baltikumi vähene atraktiivsus langevate käivete taustal,» märkis Suimets.

Lisaks globaalsele aktiviseerumisele võib Baltikum tema sõnul atraktiivsemaks muutuda ka läbi avalike esmaemissioonide, mis peavad aga olema õigesti hinnastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles