Iga kolmas Leedu minister on litimiljonär

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga kolmas Leedu minister on litimiljonär
Iga kolmas Leedu minister on litimiljonär Foto: Leedu keskpank

Leedu valitsuse viieteistkümnest liikmest võivad viis ministrit nimetada end miljonäriks - nende pere vara väärtus ületab miljoni liti (290 000 eurot).

Neist kõige rikkam on keskkonnaminister, liberaaltsentrist Gediminas Kazlauskas, kelle varade koguväärtus ulatub 5,5 miljoni litini.

Nagu ka 2010. aastal, jätab ka nüüd kõige tagasihoidlikuma mulje rahandusminister Ingrida Šimonytė tulude ja varade deklaratsioon. Tema varad ja säästud ei küüni isegi 100 000 litini.

Konservatiivist energeetikaminister Arvydas Sekmotas deklareeris endal varasid 1,6 miljoni liti väärtuses, rahalisi vahendeid on tal kogunenud 586 900 litti.

Miljonäride nimekirjas on ka konservatiivist põllumajandusminister Kazys Starkevičus, kellel on abikaasaga kahe peale varasid 1,77 miljoni liti väärtuses.

Justiitsministri Remigijus Šimašiuse ja tema abikaasa varad moodustavad 1,56 miljonit litti.

Konservatiivide liidrile ja peaministril Andrius Kubiliusel on naisega kahasse vara 632 000 liti väärtuses ning säästusid pisut üle 20 000 liti.

Aseministrite ja kantslerite hulgas on koguni kümme miljonäri, neist kolm töötavad transpordi- ja kommunikatsiooniministeeriumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles