Video: laevaremonditehas ehitab oma maale elurajooni

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noblessneri kvartali projektijuht Marko Noormets.
Noblessneri kvartali projektijuht Marko Noormets. Foto: Liis Treimann

Balti Laevaremonditehas (BLRT) hakkab tuleval aastal oma Noblessneri kvartalist uut elu-ja ärilinnakut vormima. Esimesed elanikud saavad vanadesse paekivimajadesse tõenäoliselt juba 2014. aasta alguses sisse kolida.

Esialgu on BLRT võtnud nõuks restaureerida kaks hoonet, millest esimene valmib 2014. aasta alguses. Mainitud kolmekorruselisse majja tuleb 15 korterit, mille keskmine suurus peaks projektijuhi Marko Noormetsa sõnul jääma 80 ruutmeetri kanti.

Et Kalamaja piirkonnas on uute korterite ruutmeetri hind 1600-2000 euro vahel, on umbkaudu teada, palju Noblessnerisse kolida tahtev inimene välja käima peab.

Noormetsa sõnul eeldatakse, et korteriostjaks on teise ringi inimene ehk keegi, kes tahab olemasolevat korterit suurema vastu vahetada.

Teine maja peaks valmima 2014. aasta suvel, ent mitme korteriga see olema saab, Noormets täna öelda ei osanud.

Lisaks esialgsele kahele majale restaureeritakse ka kaks ärihoonet. Neist üks on ka üürilepingutega 80-protsendiliselt kaetud, kuigi praegu näeb hoone veel täielikult mahajäetuna välja. Teise, mis jääb kohe väikelaevade sadama äärde, tuleb restoran.

Et praegu hommikust õhtul kella 23ni avatud olevast BLRT laevatootmisalast täielik elukvartal tekiks, läheb tõenäoliselt siiski veel oma kümme aastat aega. Praegu tegeleb ettevõte territooriumil oma põhitegevusega. Kui kolimine sel aastal valmis saab, muudetakse hetkel suhteliselt kivist ja metallist ala rohelisemaks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles