Tulumaksutagastuse kiirkorras kättesaamiseks on täna viimane päev maamaksu maksta

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Tairo Lutter

Täna on viimane tulu- ja sotsiaalmaksu juurdemaksmise tähtaeg eelmisel aastal  tegutsenud FIEdele ning tulumaksu juurdemaksmise tähtaeg eelmisel aastal vara võõrandamisest kasu saanutele. Samuti on täna maamaksu teise osa tasumise tähtaeg.

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et maksude õigeaegne tasumine on iga maksumaksja kohustus. Kui järgmisel aastal hakatakse deklareerima selle aasta tulusid, siis sõltub maksude õigeaegsest tasumisest tulumaksu tagastuse kiirus. Need maksumaksjad, kes selle aasta kohta esitasid tuludeklaratsiooni õigeaegselt, kes esitavad järgmisel aastal tuludeklaratsiooni elektroonselt, kelle deklaratsioon ei vaja lisakontrolli ning kes ei ole perioodil 15.02.2012 kuni 14.02.2013 maksuvõlglased, saavad kiire tulumaksu tagastuse. Kui kõik eelnevad tingimused ei ole täidetud, siis tuleb maksutagastust oodata kauem, kinnitab maksu- ja tolliamet.

Maksu- ja tolliameti teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialist Hannes Udde sõnul on maksutagastuse kiiruse sidumine tulude deklareerimise õigeaegsuse ja maksuvõlgade puudumisega ennast õigustanud. «Tähtajaks esitasid 2011. aasta tuludeklaratsiooni ka need 7062 maksumaksjat, kes eelmisel aastal tegid seda hilinemisega. Kui eelmisel aastal oli 4. aprilli seisuga maksu- ja tolliameti ees võlgasid rohkem kui 60 000 inimesel, siis tänavu oli võlglasi juba alla 40 000,» märkis Udde. «Seega vähenes maksuvõlglaste arv aasta taguse ajaga võrreldes 33 protsendi võrra,» lisas ta.

1. oktoobriks tuleb maksu- ja tolliametile tasuda maamaksu 24,7 miljonit eurot, tulumaksu 20 miljonit eurot ja sotsiaalmaksu 7,7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles