AIG juhid Euroopas ei taha preemiaid tagasi maksta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AIG kontorihoone Tokyos.
AIG kontorihoone Tokyos. Foto: AP / Scanpix

Kindlustushiiu AIG juhid Euroopas on võtnud jäiga seisukoha, et nad ei peaks oma preemiaid tagasi maksma, väidab üks ettevõtte töötaja.


Anonüümsust palunud AIG Londoni kontori töötaja sõnul rääkis ettevõtte finantstoodete divisjoni juht Gerald Pasciucco esmaspäeval alluvatele Londonis ja Pariisis, et USA võimude nõudmine preemiad tagasi maksta on võrdne väljapressimisega, vahendas

Reuters

.

Pasciucco soovitas preemia saanutel mõelda selle tagastamise peale, kuid otsus nõnda talitada on igaühe enda teha.

«Enamik Londonis töötavatest inimestest on arvamusel, et see nõudmine on üpris solvav,» ütles samuti preemia saanud AIG töötaja. «See on põhimõtteliselt võrdne väljapressimisega, olgu see kuritegelik või mitte. Pole ühtki moraalset põhjendust seda tagasi maksta.»

USA võimud on avaldanud AIG-le ja teistele riigilt miljardeid dollareid abi saavatele finantsasutustele survet, et need tagastaksid rahva seas ägedat pahameelt tekitanud preemiad.

Väidetavalt kaalub New Yorgi osariigi peaprokurör Andrew Cuomo ka varianti, mille kohaselt tehakse preemiat riigile mitte tagastanud AIG töötajate nimed avalikuks.

AIG asepresident Jake DeSantis on avalikkuse reaktsioonist nõnda solvunud, et astus kohalt tagasi, kusjuures avaldas oma tagasiastumisavalduse eile ka ajalehes New York Times.

Cuomo sõnul anti AIG poolt makstud preemiatest (kogusummas 165 miljonit dollarit ehk 1,9 miljardit krooni) pool USA töötajatele ning ülejäänud läksid välisriikidesse. 20st enam raha saanud juhist on 15 preemia juba otsustanud vabatahtlikult täielikult riigile tagastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles