Ansip: elektrilepingu sõlmimisega ei maksa kiirustada

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Elektritarbijal ei ole mõtet elektrimüüjaga lepingu sõlmimisega kiirustada ning uue aasta alguses võiks kasutada üldteenust, lausus peaminister Andrus Ansip.

Soodsamat hinda pakub Eesti Energia seniste hinnapakkumiste põhjal kolmeks aastaks sõlmitavate lepingutega, millega aga kaasneb kopsakas lepingu katkestamise tasu.

«Ma arvan, et mul on mõistlik soetada  fikseeritud hinnaga elektrit mingiks perioodiks, aastaks või kolmeks ainult siis, kui ma olen veendunud, et pikalt ostes fikseeritud saan selle ühiku hinna odavamalt kätte,» ütles Ansip.

«Kui mul seda veendumust ei ole, siis ma selles veendunud ei ole, siis ma endale mingeid kohustusi aastateks ette ei kavatse võtta,» lisas ta, märkides, et tõenäoliselt ongi mõttekas pakette põhjalikult uurida ning kasutada aasta alguses üldteenust. Üldteenus annab uurimiseks piisava aja. Kui praegu on arvamus, et hinnad on liiga kõrged, siis tasub oodata.

Kui tõepoolest pakutud hinnad on liiga kõrged, siis on see Ansipi sõnul ainult aja küsimus, mil mõni suurtest üle-Euroopalistest energiaga kauplevatest ettevõtetest siseneb pisikesele Eesti turule. «Kui kasumimarginaal on suur, küllap müüjad tulevad,» lausus Ansip.

Põhimõtteliselt peab avatud turg andma tarbijale Ansipi sõnul kõige odavama hinna. «Eurooa praktika, kinnitab, et ka elektrituru avamine on tarbijale kasulik,» kinnitas Ansip.

Peaminister toonitas, et mõtlematult ja kiirustades ei maksa end elektrilepingutega siduda.

«Tarbija ei pea kindlasti minema kaasa kampaaniatega, siduma ennast ühe elektrienergia pakkujaga aastateks, võtma endale kaela ebamõistlikult suuri kohustusi,» lausus Ansip, lisades, et tarbija ei tohiks ka loota sellele, et turul kujuneb kõige madalam hind  võimalikest hindadest.

«Tarbija peab ennast harima ja targaks saama, see käib ka minu kui tarbija kohta,» lausus Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles