Nitrofert: erinevatel elektrimüüjatel pole suurt vahet

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valgamaalane

Kuigi elektriturule tuleb uusi pakkujaid, ei pruugi see Nitroferti juhi Aleksei Nikolajevi sõnul suurt valikuvabadust tähendada. «Ka mootorikütuste hinnad on igal poole enam-vähem ühesugused,» rääkis ta.

«Kõik tõstavad ja langetavad mootorikütuste hindu ühe korraga. See tähendab, et tegelikku valikut ei ole. Täpselt sama moodi hakkab olema ka elektriga,» selgitas Nikolajev.

 «Kuigi üleminek vabaturule on asjade loomulik käik ning selle eest ei pääse, on hinnatõus olnud väga kiire ja majandusele ei mõju see kindlasti hästi. Kolme-nelja aastaga on elektri hind tõusnud ettevõttele kaks korda,» rääkis Nikolajev. Eratarbijana ei tee talle niipalju peavalu elektri hinna tõus, kuivõrd kõikide teiste kaupade kallinemine, mis elektrihinna tõusuga paratamatult kaasneb.

 Nitrofert on pärast vabaturule üleminekut lepinguid sõlminud  ainult mõne kuu kaupa. «Lõppkokkuvõttes võitsime ikkagi 20 protsenti,» sõnas Nikolajev.

 Nitrofert toodab tehnilist vedelat ammoniaaki ja granuleeritud karbamiidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles