Teliasonera hakkab müüma Hispaania mobiilioperaatorit

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TeliaSonera juht Lars Nyberg.
TeliaSonera juht Lars Nyberg. Foto: Scanpix/AFP

TeliaSonera plaanib Reutersi kolme anonüümse allika väitel juba järgmise kahe nädala jooksul alustada kontsernile kuuluva Hispaania mobiilioperaatori Yoigo müügiprotsessi, huvitatute seas on väidetavalt France Telecom ja  Vodafone. 

Rootsis baseeruv TeliaSonera telekomigrupp üritab Deutsche Banki abiga oma 76,6 protsendilise osaluse Yoigos umbas miljardi euro eest maha müüa, kirjutab Reuters.

Yoigo on neljast Hispaania mobiilioperaatorist väikseim, omades 3,3 miljoni kliendiga vaid 5,6 protsendilist turuosa. Kuus aastat tagasi asutatud ettevõte suutis kasumit toota alles eelmisel aastal.

Loogiliste ostuhuvilistena nähakse Hispaania mobiilioperaatorite turul teisel ja kolmandal positsioonil olevat France Telecomi ja Vodafone'i, kuna see lubaks neil oma turuosa suurendada ning teenuseid odavamaks muuta.

Varasemalt on Yoigo võimaliku kosilasena nimetatud ka maailma rikkaimat meest Carlos Slimi, kuid juulis lükkas telekomimagnaat antud kuuldused ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles