Turuhinnas pettunud kinnisvaraomanikud loobuvad müügist

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajad kinnisvaraomanikud lõpetavad vara müügi, kuna eluaseme väärtus on liiga palju langenud.
Sajad kinnisvaraomanikud lõpetavad vara müügi, kuna eluaseme väärtus on liiga palju langenud. Foto: Caro/Westermann

Pindi Kinnisvara maakler Marju Mölder sõnab, et sajad kinnisvaraomanikud loobuvad võimalusel vara müügist, kuna nad keelduvad aktsepteerimast viimastel kuudel kujunenud kinnisvara hinnataset.


Põhjuseks on peamiselt asjaolu, et viimase poole aasta jooksul, pärast ülemaailmset finantskriisi, on olnud hinnalangus niivõrd kiire, et paljud müüjad enam kas ei saa või taha vara realiseerida, kirjutab

EkspressKinnisvara

.

«Võrdluseks - kui Tallinnas langesid ajavahemikus märts 2007 - september 2008, ehk 17 kuu jooksul korterite hinnad keskmiselt 23 protsendi võrra, siis ajavahemikus oktoober 2008 - veebruar 2009, ehk viimase viie kuu jooksul, oli langus veel 24 protsenti,» selgitab Mölder. «Kokku annab see koguperioodi languseks 41 protsenti. Pindi hinnaindeksi kohaselt, mis kajastab Eesti 17 suurema linna korteriomanditehingute kaalutud keskmist, oli samuti eelpooltoodud 17 kuulisel perioodil langus 23, viimase viie kuu jooksul aga veel lisaks 22 protsenti - koguperioodi keskmine langus siis vastavalt 40 protsenti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles