Saksamaa eitab ESMi neljakordseks paisutamise plaane

Urho Meister
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: SCANPIX

Euroopa arutab küll oma 500 miljardi eurose finantsstabiilsuse mehhanismi (ESM) varade võimendamise võimalusi, kuid teated selle tulejõu turgutamisest üle 2 triljoni euro on Saksa rahandusministeeriumi pressiesindaja sõnutsi «täiesti illusoorsed».

Martin Kotthausi sõnul kaaluvad euroala riigid hetkel lihtsalt rutiinseid, ajutise EFSFi pealt permanentsele ESMile ülemineku küsimusi, vahendab The Wall Street Journal.

ESM käivitub kavakohaselt 8. oktoobril, mõnda aega peaksid kaks fondi toimima paralleelselt. EFSF pannakse ilmselt kinni tuleval aastal.

Kommenteerides Saksa nädalalehe Der Spiegeli raportit, rõhutas Koffhaus, et ESM «saab samad tööriistad kui eelkäija EFSF, ei midagi enamat, ei midagi vähemat».

Ta kummutas väited, nagu oleksid arutusel uued, seni reeglitega määratlemata instrumendid, lisades, et ESMi paisutamine 2 triljoni euro peale oleks ebarealistlik.

«Praegusel hetkel ei ole võimalik numbreid arutada,» ütles Kotthaus  valitsuse pressikonverentsil, kui temalt Der Spiegelis avaldatu kohta aru päriti. «See on puhtalt abstraktne.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles