Apple eraldas teistele jaemüüjatele vähe uusi telefone

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 5 esimene müügipäev Pariisis.
iPhone 5 esimene müügipäev Pariisis. Foto: PRM/SIPA/PRM/SIPA

Samal ajal kui Apple’i enda esinduspoodides müüdi uusi mobiiltelefone iPhone suurtes kogustes, oli teistes poodides neid saada väga vähe.

Ka varem on teistel jaemüüjatel telefone nappinud, kuid seekord näib ebavõrdsus olema eriti suur, kirjutab The Wall Street Journal.

Mõned USA ühe suurema elektroonika jaemüügiketi Best Buy kaubamajad said esimesel müügipäeval vaid 10 telefoni, ütles majanduslehele asjaga kursis olev inimene. Mõned sama kaubamajaketi poed said neid küll 40 tükki, aga ikkagi ei jätkunud neid isegi eeltellimuste täitmiseks. Neljapäeval hakkas ettevõte saatma eeltellimusi teinud klientidele e-kirju teadetega, et nad ei saa konkreetset tellimust täita, sest tellitud mudeleid piisaval hulgal ei ole.

Best Buy asepresident Shawn Score saatis sõnumi, mille kohaselt võib tellimuste täitmine võtta aega kuni 28 päeva.

Väga vähese arvu telefonide üle kurtsid ka suured jaemüügiketid RadioShack ja Target.

Apple suurte linnade esinduspoodides toimus seevastu äge müük. Ühes Apple’ suurlinna poes müüdi reedel üle 3000 telefoni. Nädalavahetuse edenedes aga hakkasid telefone nappima ka mõnedes hästivarustatud poodides. Nii jäi uusi telefone napiks või said täielikult otsa mitmes San Francisco, Chicago ja New Yorgi poes ning millal uus partii saabub, ei oska öelda mitte keegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles