Hollande kannustab kiiresti pangandusjärelevalvet looma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Prantsuse president François Hollande.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Prantsuse president François Hollande. Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande rõhutas laupäeval, et Euroopa pangandusjärelevalvesüsteemi kiire loomine on erakordselt tähtis.

«Ma toetan pangandusliitu, see on tähtis meede ja me peame edasi liikuma sammhaaval,»ütles Hollande pärast kohtumist Saksa kantsleri Angela Merkeliga, lisades, et mida kiiremini raamkava paika pannakse, seda parem.

Saksa valitsusjuht ütles omakorda, et Berliin toetab järelevalvet Euroopa laenuandjatele, kuid kutsus ettevaatlikule lähenemisele.

«Minu jaoks on tähtis see, et tagatakse kvaliteet. Pole mõtet teha midagi väga kiiresti, kui see hiljem tööle ei hakka,»sõnas ta.

«See peab olema põhjalik, see peab olema hea kvaliteediga ning siis vaatame, kui kaua see aega võtab. Me paneme oma rahandusministrid teineteisega tööle nii kiiresti kui võimalik.»

Euroopa Liidu liidrid leppisid juunis kokku uue pangandusjärelevalvesüsteemi loomisesosana kokkuleppest, mis võimaldab ühenduse päästefondi rahasid suunata otse pankadele, mitte aga anda abi riikide kaudu.

Tegemist on esimese sammuga pangandusliidu poole. Saksamaa ja Prantsusmaa ei ole aga pangandusjärelevalves ühel meelel.

Prantsusmaa sooviks anda Euroopa Keskpangale õiguse pidada järelevalvet kogu eurotsooni 6000 panga üle, Saksamaa eelistab aga, et järelevalve puudutaks üksnes suuri panku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles