MAZi Vene tütarfirma eksjuhti kahtlustatakse suurriisumises

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minski MAZi tehases toodetud MAZ-203 ja MAZ-206
Minski MAZi tehases toodetud MAZ-203 ja MAZ-206 Foto: Wikimedia

Moskva Põhjaringkonna siseasjade osakond uurib Valgevene Minski autotööstuse (MAZi) Venemaa esinduse endise peadirektori Sergei Maljutini võimalikku suurriisumist.


Ajalehe

Kommersant

andmetel kahtlustatakse MAZ-tsentri endist peadirektorit 22,5 miljoni rubla ehk 7,8 miljoni krooni riisumises.

Väljaande väitel esitas prokuratuurile avalduse MAZi endine edasimüüja Alfa-Motors ja selle juht Mihhail Altunin. Kõnealuse summa maksis firma MAZile tarnete eest.

Me ei taotle kriminaaluurimise algatamist konkreetselt härra Maljutini vastu, selgitas Altunin. MAZ-tsentr pole täitnud oma kohustusi ja Alfa-Motors on ootamisest tüdinenud.

MAZ-tsenter registreeriti 2004. aasta mais, 100-protsendiliselt on tegemist MAZi tütarfirmaga. Firma loodi MAZi tarnete koordineerimiseks Venemaal.

Minski autotehase andmetel müüdi Venemaal 2008. aastal 15
000 MAZi kaubamärgiga sõidukit.

Altunini sõnul sõlmis Alfa-Motors 2008. aastal MAZi esindajatega mitmeid lepinguid veokite ja muu toodangu tarnimiseks enam kui 68,5 miljoni rubla eest. Siiani on MAZilt saamata toodangut 22,5 miljoni rubla väärtuses.

MAZ lõpetas ära kohustuste täitmise Alfa-Motorsi ees, põhjendades seda juhtkonna muutusega, rääkis Altunin Kommersandile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles