Rootsi Expert taotleb pankrotti

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Experti reklaam.
Experti reklaam. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Rootsi elektroonikamüüja Expert, mis varem omas kauplusi ka Eestis, taotles kolmapäeval pankrotimenetluse alustamist, kuna omanike rahasüstid ja kokkuhoiumeetmed ei aidanud firmal pärast aastate pikkust kahjumirada enam vee peal püsida.

«Oleme mitmekesi töötanud, et asju paremuse poole pöörata, ent ebaõnnestusime. On väga kahju, et pidime nii drastilise sammu kui pankroti taotlemise astuma,» ütles firma juht Magne Solberg meediale saadetud teates, vahendab The Local.

Ettevõttel on kokku 817 töötajat Rootsi peakontoris ning 73 töötajat firma omandis olevates poodides. Ettevõtted, mis on Experdiga frantsiisilepinguga seotud, pole pankrotimenetlusega seotud. Firmal on Rootsis kokku 136 poodi, millest 73 on firma omad ja 63 frantsiisid. Ettevõtte käive ulatub 2,8 miljardi Rootsi kroonini, mis teeb sellest ühe suurema jaemüüja riigis.

Experdi kaubamärk on esindatud ka Eestis, kuid selle all tegutsev firma ei kuulu selle aasta suvest enam rootslastele. Firma ostsid ära tegevjuhid.

Rootsis on see teise suure elektroonikamüüja pankrotistumine. Möödunud aasta juulis juhtus sama OnOffiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles