USA trahvib AU Optronicsit poole miljardi dollariga

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LCD teler.
LCD teler. Foto: SCANPIX

USAs langetatud kohtuotsuse järgi peab Taiwani tehnoloogiafirma LCD paneelide kokkuleppehindade skeemis osalemise tõttu maksma 500 miljonit dollarit trahvi.

AU Optronics oli süüdistatutest ainuke ettevõte, mis ennast kartellisüüdistustes süüdi ei tunnistanud ning seetõttu oli trahvi suurus oodatust isegi väiksem, kirjutab Reuters.

Samuti mõisteti kolmeks aastaks vangi kaks AU Optronicsi endist tippjuhti Hsuan-Bin Chen ja Hui Hsiung.

Usa võimud on välja selgitanud, et juhtivad LCD paneelide tootjad tegid omavahel aastatel 1999-2006 kokkuleppeid moonutatud hinnatasemete saavutamiseks, kõik skeemis osalenud ettevõtted on nüüdseks ka kohtu ette toodud.

Näiteks LG Electronicsile on varasemalt samas kokkuleppeskeemis osalemise eest mõistetud 400 miljoni dollari suurune trahv, teine Lõuna-Korea ettevõte Samsung ei soovinud ametlikke süüdistusi saada ning saavutas kohtuvälise leppe, mille trahvisumma ei ole teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles