Välisministeerium avalikustas ametnike palganumbrid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: Peeter Langovits
Riigiametnike eelmise aasta palgaandmed tuleb seaduse järgi avalikustada 1. aprillil, kuid esimesed ametiasutused on seda juba teinud. Kiiremate seas on ka välisministeerium.

Ministeeriumi andmetest selgub, et välisminister Urmas Paeti palk langes aastaga 2,5 protsenti ehk 813 509 kroonile, samas tõusis kantsler Matti Maasika palk 138 000 krooni võrra, kirjutas Äripäev.

Lisaks Maasikale tõusis palk 100 000 krooni ringis ka suuremal osal asekantsleritest, peadirektoritest ja suursaadikutest. Poliitikadirektor Clyde Kullil ning asekantsler Marina Kaljurannal palk aga lausa kahekordistus.

Ministeeriumi andmetest torkas silma veel see, et mitmel juhul moodustasid lisatasud üle poole ametniku palgast, näiteks asekantsler Kaja Taela 246 000-kroonisest aasta põhipalgast olid lisatasud 13 000 krooni võrra suuremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles