Valio käive kasvas 9 protsenti

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valio Eesti Laeva meierei.
Valio Eesti Laeva meierei. Foto: Margus Ansu

Valio Baltic ettevõtete- ASi Valio Eesti ning Võru Juust ASi - tänavu  esimese poolaasta müügikäive oli ligi 50  miljonit eurot, mis on 9 protsenti mullu sama aja tulemusest parem.  

65 protsenti Valio Baltic käibest tuleb Eestist, ekspordi osakaal käibest moodustab 35 protsenti. «Ekspordimüügis on kasvanud märgatavalt Venemaa osakaal, kuhu müüme peamiselt juustu ning värsketest piimatoodetest jogurteid ja kohupiimasid. Venemaa müügikasvu põhjusteks on ühest küljest orgaaniline kasv, teisest küljest väikepakis juustude laienenud distributsioon, värsketoodete laienenud sortiment ning suurenenud kliendibaas,» selgitas Valio Eesti tegevjuht Maido Solovjov.

Selle aasta esimesel poolel tegi Valio Baltic investeeringuid ühtekokku 1,4 miljoni euro ulatuses, millest Võru Juustu investeeringud moodustasid 800 000 eurot ja Valio Eesti investeeringud 600 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles