Eesti Energia: vene keele oskus on meil au sees

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia kiivrid.
Eesti Energia kiivrid. Foto: Raigo Pajula

«Vene keele oskus meil kahtlemata au sees ning paljudel ametikohtadel on see hädavajalik,» ütles Eesti Energia personalidirektor Gristel Tali.

«Eesti Energia töötajatest suurem osa ei tööta mitte Tallinnas, vaid Ida-Virumaal, kus vene keele oskus on hädavajalik,» rääkis ta. «Samas on positsioone, mis vene keele oskust tingimata ei nõua ja neidki, kus vene keelest tähtsam on mõne muu võõrkeele - nt inglise keele oskus.»

Tali sõnul on Ida-Virumaal töökeeleks valdavalt ikka vene keel ja vene keele oskus on vajalik eelkõige nende töötajate puhul, kes seal töötavad või sealse personaliga iga päev vahetult suhtlema peavad. Samuti läheb vene keele oskust vaja klienditeenindajatel. «Nooremate inimeste seas on vene keele oskajaid vähem ning mõnes olukorras võib keeleoskus saada konkurentsieeliseks. Samas esmakohal on ikka ja alati valdkondlikud oskused ja teadmised ning pelgalt keeleoskusest ei piisa,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles