Meremuuseum: tasuta külastuspäeva mõtet tasub kaaluda

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumiööl vonkles Lennusadama ukse taga pikk järjekord.
Muuseumiööl vonkles Lennusadama ukse taga pikk järjekord. Foto: Liis Treimann/Postimees

Tänavu avatud Lennusadamas esialgu regulaarseid tasuta külastuspäevi ei ole, kuid muuseum nende korraldamist ei välista.

«Lennusadam on avatud olnud väga lühikest aega ning kõiki tavasid ei ole jõudnud veel kasutusele võtta, kuid tulevikus kaalume seda kindlasti. Sel aastal olime tasuta avatud Muuseumiööl,» rääkis meremuuseumi turundusjuht Triin Visnapuu-Sepp. Ta lisas, et nende muuseumi Paksu Margareeta ekspositsioonis on tasuta külastuspäevi mitmeid.

«Meie jaoks on oluline, et pered saaksid veeta kvaliteetselt vaba aega ning tutvuks Eesti merenduse ja lennunduse ajalooga. Seetõttu oleme avamisaastal tasuta külastuspäevade asemel püüdnud pakkuda tasuta põnevaid pereüritusi, et inimesed tuleksid kodust välja ja lapsed arvuti eest õue,» rääkis turundusjuht.

Näiteks korraldas muuseum Lennusadama avanädalavahetusel Tallinna lahe peal mitu vigurlennuetendust, mida jälgis mitukümmend tuhat inimest nii Lennusadamas kui ka Pirital, merepäevade ajal olid kontserdid välialal ning Lennusadamasse soodsam sissepääs, augusti lõpus toimunud muinastulede ööl oli tasuta programm. Koolialguse puhul pakkus muuseum võimalust minna Tallinna lahele tasuta purjekaga sõitma.

«Perega sisuka ajaveetmise toetuseks teeme koostööd ka näiteks Tallinna ja Harjumaa Lasterikaste Perede Liiduga, kes sel aastal lapsi kooli saates tegi seda Lennusadamast ja nii saavad pered, kel alati ei pruugi olla mahti ja võimalust muuseume külastada, meile külla tulla ja muuseumiga lähemalt tutvuda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles