Latvenergo loodab Eesti Energialt üle lüüa tuhandeid kliente

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Latvenergo elektrimüügi direktor Dāvis Skulte.
Latvenergo elektrimüügi direktor Dāvis Skulte. Foto: Mihkel Maripuu

Latvenergo soovib elektrituru avamise järel Eestis leida tuhandeid uusi kliente, kellest enamus ostis varem elektrit Eesti Energialt, ning elektrimüük siinsel turul seitsmelt protsendilt 20 protsendile kasvatada.

Latvenergo elektrimüügi direktor Dāvis Skulte, kes on teie suurim konkurent Balti riikides?

Kindlasti Eesti Energia, sest selleks, et avatud elektriturul võistelda kodumajapidamiste ja väikeste äride pärast, on vaja laiaulatuslikku klienditeenindust ja infrastruktuuri tuge ning tugevat brändi, mida arendada. Ajalooliselt on Balti riikides kaks firmat, kel need tingimused on täidetud, üks on Latvenergo ja teine Eesti Energia. Latvenergo kaubandusüksus soovib kasvada suuremaks avatud elektriturgudel, selleks muudame nägu, investeerime kõvasti infrastruktuuri ja klienditeenindusse, palkame inimesi ka Eestis klienditeenindusse. Meie sõnum on, et oleme siin, et jääda.

Kui palju kliente loodate Eestis võita?

Tuhandeid. Me ei oska seda täpselt öelda, aga kuna elektrituru avamine tõstab hinda, siis me usume, et inimesed otsivad paremaid pakkumisi ja vahetavad ka elektrimüüjat.

Millal Läti liitub Nord Pool Spotiga?

See sõltub meie energiatururegulaatorist ja Euroopa Komisjonist, kes peavad hindama Läti elektrisüsteemi haldurit. Kui süsteemihaldur saab heakskiidu, siis järgmisel aastal Läti liitub Nord Pool Spotiga.

Millal Läti loobub riiklikest elektritariifidest ja annab elektrituru vabaks?

1. novembrist kaovad äriklientide reguleeritud tariifid, kodutarbijate hind jääb reguleerituks. Kodutarbijate turu avamist valitsus praegu arutab, ühe stsenaariumi järgi võiks tuleva aasta teises pooles ka kodutarbijate reguleeritud hinnatariifid kaduda. Kui see juhtub, siis Läti on teine Balti riik, mille elektriturg on täielikult avatud.

Läti elektrituru avamine on tõsine proovikivi Latvenergo jaoks?

Turu liberaliseerimine on kahtlemata suur võimalus Latvenergo jaoks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles