Läti panustab riskikapitali pea kolm korda rohkem kui Eesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlane
Lätlane Foto: SCANPIX

Kui Eesti pakkus 2006-2012 aastatel riskikapitali 20 miljonit eurot, siis Läti koguni 57 miljonit.

«Mida see tegelikult tähendab? Sellel alal me jääme lätlastest iga aastaga sisuliselt maha. Loomulikult me tahaksime lätlastest paremad olla,» rääkis Tõnis Palts Arengufondi tegemisi kommenteerides.

Ka siin võiks Eesti oma toetuste määra teiste riikidega võrdlema. «Hiljaaegu andis riigiettevõte Hiina majandusele otsetoetuse üle 30 miljoni euro, ja seda tagastamatut abi. Isegi kui me selle investeeringu, mis arengufond on, kaotame, on see ikka mõistlikum kui Hiina majanduse toetamine,» tõi Palts välja.

Tänaseks on arengufond investeerinud 8 miljonit eurot, portfelli väärtus on tõusnud aga 9,5 miljonini. 12,5 miljonit eurot ootab veel investeerimist. Arengufond haldab start-up investeeringute portfelli, kuhu kuulub kokku 16 ettevõtet. Täna teatati ka esimese investeeringu edukast realiseerimisest, kui USA börsiettevõte Xilinx omandas Arengufondi osalusega Modesat Communicationsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles